Nálunk Hansgroge csaptelep van már. És nálatok?

A csaptelep vásárlása sokszor bonyolult feladat lehet, hogyha nem tudjuk, mit is keresünk pontosan. A Hansgrohe csaptelepek változatossága azonban bárki számára lehetőséget nyújtanak a tökéletes darab megtalálására. Először is, nézzünk körül a fürdőszobában, konyhában, hogy milyen stílusú a helyiség. Talán nem tűnik egyértelműnek, hogy a csaptelep fontos esztétikai része a berendezésnek, azonban ez mégis így van. Fontos, hogy jó ár-érték arányban válasszuk ki a megfelelő darabot, ezért ajánlom pont a Hansgrohe csaptelepeket. Szerintem talán a legjobb árban találhatjuk meg őket a piacon, és biztosan nem fogunk csalódni a minőségben, a kinézetben sem. Fontos szerepe van a választásban még az energiatakarékosságnak, ezért erre a kitételre különösen kell figyelni, de megint csak a márkára hivatkozom, itt ezzel sem kell foglalkoznunk. Máris könnyebb a választás, ugye?

Milyen fajta Hansgrohe csaptelepet válasszunk?

Ez helyiségenként eltérő, de még a saját stílusunktól is függő kérdés. Szóval először is fontos tisztáznunk, hogy többfajta csaptelep létezik, és ezek csak az általános típusok egyébként is. Ezek közé tartozik a konyhai csaptelep vagy ás néven a mosogató csaptelep. Ez azt hiszem, elég egyértelmű, hogy mire is jó, mindenesetre arra figyeljünk, hogy mindenképpen elég magasságú darabot válasszunk. Bizony férjen el egy tányérhalom is a nyak alatt, ahol még ennek ellenére is kényelmesen tudjunk mosogatni. Ha ez ránk nem vonatkozik, mert inkább a mosogatógépet választottuk, akkor is legyen meg ez a távolság, mert húsokat, gyümölcsöket fogunk alatta mosni, tésztáról vizet leönteni, ehhez pedig mindenképpen hely kell. Aztán ott a fürdőszobai, mosdó csaptelep, ami megint csak egy másik kategória. Talán ezek között találhatjuk a legváltozatosabb darabokat, egykarút, többkarút, automatikusat. Aztán ott van még a zuhany csaptelep is, amelynek kád esetében két fontos feladata is van. Egyrészt a zuhanyfej vízzel való ellátása, másrészt a kád megtöltése egy csappal, illetve az ezek közötti váltási lehetőség is fontos szempont. Beszélhetünk még a kád-mosdó töltő vagy más néven KMT csaptelepekről is, illetve a bide csaptelepekről.

Most, hogy ezt így szépen felsoroltuk, ideje egy kicsit a részletekbe is beleásnunk magunkat.

Milyen funkciójú Hansgrohe csaptelepeket választhatunk?

Vannak természetesen az alap csaptelepek, legyen az több vagy egykarú, azonban számos funkcióval, tulajdonsággal rendelkeznek ezek is. Nem mindegy, mennyire pontos az érzékelés, milyen víznyomással képes dolgozni az adott termék. Figyelünk erre oda, hogy mondjuk a családban valaki erős szennyeződéssel járó munkát végez, akkor mindenképpen érdemes egy olyan csaptelepet választanunk, ami ezt képes az erős vízsugár létrehozására. Az sem mindegy persze, maga a vízellátásunk milyen mértékű. Emeletes házaknál elméletileg mindegy egyes szinten ugyanolyan erősségűnek kellene lennie a víznek, de ez sajnos sokszor nem így van, ami elég nagy hátrány a mosás, zuhanyzás esetén.

Az sem mindegy, hogy fali vagy álló csaptelepet választunk, természetesen. Sokszor nincs is lehetőség a fali csaptelep beszerelésére, ezért mindenképpen érdeklődjünk szakértőtől a témában. A kádperemre szerelhető csaptelepek természetesen korrigálják ezt a problémát is. Azt persze mindenki el tudja dönteni magában, hogy számára melyik fajta az esztétikusabb. Ha pedig egyik sem működőképes ötlet, még mindig ott a térben álló csaptelep, amely megoldhatja ezt a problémát. A Hansgrohe csaptelepek például a Ventilnél található (https://www.ventil.hu/hansgrohe-csaptelep) széles kínálatának hála ma már nem kell sokat keresgélnünk, biztos vagyok benne, hogy minden problémánkhoz igazodó csaptelepet találni fogunk az ő kínálatukban.

Hansgrohe csaptelepek a konyhába

Az egyik legnagyobb előnye egy mosogató csaptelepnek, hogyha kihúzható zuhanyfejjel rendelkezik. Ezt nagyjából minden gyártó el is készítette, hiszen a zuhanyfej nem csak megkönnyíti a bajos edények megtisztítását, hanem a víz hatékony elosztásának hála az energiával is spórolhatunk. Szerintem minden konyhába ideális választás lehet egy ilyen darab.

Hansgrohe csaptelep a fürdőszobába

Ma már igen menő darabokat találhatunk a piacon. Nem csak a fürdőszoba méreteihez kell igazodni a fali, kádperemi vagy álló darabokkal, hanem például egy jó kis termosztátos darab, amely különlegessége, hogy a beállított kellemes hőfokot tartja az egész zuhanyzásunk alatt. Ez lényegében azt jelenti, hogy a konyhában valaki mosogatni kezd, amíg mi tusolunk, akkor sem kell attól aggódnunk, hogy hirtelen a forró víz helyett lávában kell majd állnunk, esetleg megfagynunk a zuhanyrózsa alatt. Természetesen a zuhanyzóban is megvannak a különböző lehetőségek az egykaros vagy tekerőgombos változatra. Ez mindenkinél egyéni, melyik darabot találja a leginkább megfelelően. Az egykaros változatnál szerintem sokan nem találják a megfelelő hőmérsékletet, főleg az idősebb korosztály, míg a tekerőgombos darabok esetében egészen világos, mikor játszunk a hideg és meleg csapok darabjaival.