Milyen a munkásszálló Székesfehérvár városában?

Talán furcsa erről saját élményt olvasni, hiszen mi értelme is van annak, hogy valaki leírja az élményeit a munkásszállóról? De a munkásszálló Székesfehérváron nekem egy teljesen új élmény volt, így szeretnék róla egy kis beszámolót tartani, mert szerintem sokan indokolatlanul tartózkodnak az ilyen jellegű szállástól, miközben egy nagyon jó lehetőség. Na jó, bevallom, én sem voltam jobb még pár hónapja, amikor először vetődött fel az ötlet, hogy ezt a lehetőséget is lehet választani. De akkor kezdjük is az elején.

Egy munkásszálló Székesfehérváron: miért, hogyan, honnan?

A munkásszálló Székesfehérváron azért volt szükséges, mert ott kaptam egy projektet. Ami számomra egyszerre volt hatalmas öröm és egy nagy kétségbeesés arról, hogy akkor most hogy is fogom én ezt megoldani. Amikor a projektre jelentkeztem, igazából fel sem tűnt, hogy itt Székesfehérvárról van szó, mert a hirdető cég fővárosi címmel rendelkezett, hát naivan úgy gondoltam, a munka is ott lesz majd. Egyébként álmaim munkája volt ez a lehetőség, még ha csak rövidtávról is volt szó. Így egyrészt nagyon reménykedtem, hogy meg fogom kapni, másrészt meg egyáltalán nem számítottam rá, hogy tényleg az enyém lesz majd a lehetőség. Szóval továbbra sem tudtam, hogy a helyszín nem Budapest lenne. Aztán már csak a gratuláló e-mailben láttam, hogy bizony engem választottak ki, várjuk Székesfehérváron. Nos, itt állt be a pánik része az örömnek.

munkásszállók Székesfehérvár1_3

Szóval néhány perc mérlegelés után arra jutottam, miért is ne? Miért ne költözhetnék el néhány hétre egy szép magyarországi nagyvárosba, hogy ott dolgozzak egy érdekes projekten, amit megpályáztam és ki is választottak rá. Nem volt semmi, ami miatt maradnom kellett volna. Az időpont nyárra esett, így nem kellett bejárnom az egyetemi órákra, nincsenek gyerekeim, vagy ápolásra szoruló szüleim, úgyhogy nem volt semmi oka annak, hogy ne menjek el kicsit világot látni. Úgy két órára a fővárostól.

Igen ám, de itt jött a probléma, és erre lett egy nagyon jó megoldás a munkásszálló Székesfehérváron. Ugyanis az anyagiak nagyon nehéz helyzetbe hoztak. Habár jól fizetett a munka, szállással együtt túl keveset profitáltam volna belőle. Az az igazság, hogyha az ember nyáron nem gyűjt elég zsebpénzt a szórakozáshoz az egyetemen, akkor nem is lesz ideje a szorgalmi időszakban szórakozni, mert folyton dolgoznia kell majd. Persze feladtam volna a szórakozást is, de mint végzős mesterképzési fokozatot végző hallgató, ez lesz az utolsó évem, amikor egy kicsit még élvezhetem az egyetemi élet felszabadult örömét (már amikor nem a padban ül az ember). És nem akartam olyan dolgokról lemaradni, amikre többé nem lesz majd lehetőségem. Úgyhogy fogtam magam, és megnyitottam a keresést az interneten azzal a kulcsszóval: munkásszálló Székesfehérvár.

Amikor megláttam az árakat, szó szerint leesett az állam. Sokkal olcsóbb volt, mint egy átlagos szállás, de tulajdonképpen ugyanazt kínálta. Egy helyet, ahol az ember nyugodtan alhat, bámulhatja a plafont, a tévét vagy a mobilját és élhet nyugodtan a kis bőröndjéből. Nekem ennél több nem is kellett. A Munkásszállások oldalát találtam, aminek a linkjét meg is osztom veletek: https://munkasszallok.hu/varos/szekesfehervar/. Azért választottam őket, mert olvastam, hogy minden szállást ellenőriznek és folyamatosan karban is tartanak, ezért itt tűnt a legbiztonságosabbnak a foglalás. Láttam, hogy kétágyas szobákat kínálnak, és erről eszembe jutott valami, még a foglalás előtt.

munkásszállók Székesfehérvár1_4

A munkásszálló Székesfehérváron: ketten egy szobában

A projektet összesen két ember nyerte meg, én voltam az egyik persze, de láttam a másik nyertes nevét is. Próbáltam megkeresni a közösségi oldalakon a lányt, és végül hosszas kutakodás után találtam valakit a nevével, akinek hasonló volt a szakmája, mint az enyém. Írtam neki, és néhány órával később választ is kaptam: persze, benne lenne, ha közös szobában laknánk. Nem szerettem volna véletlenszerűen idegenekkel egy helyiségben aludni, de így, hogy a profilja alapján egy kedves, normális lány vált a szobatársammá, nem aggódtam annyira.

Összességében ilyen a munkásszálló Székesfehérvár városában

A munkásszálló Székesfehérváron remek! Kényelmes szobákat kínálnak, könnyen elfértünk benne ketten, még egy kicsi magánszféránk is maradt. Jól kijöttünk a lánnyal, a közös szakma és a projekt hamar összehozott minket. A legjobb, hogy így akkor is tudtunk együtt ötletelni, amikor épp nem a stúdióban voltunk, hanem a szabadidőnket töltöttük el. A munkásszálló Székesfehérváron tehát számunkra nagyon bevált, egy életre megszerettük a várost is mindketten szerintem. Furcsa, hogy olyan sok turista érkezik az országba, és szinte mindenki a fővárost nézi meg, miközben ilyen nagyobb városaink is vannak, amik tele vannak programokkal, tiszták az utcák és szépek minden szögből. Nekem a munkásszálló Székesfehérváron már csak azért is megérte, hogy erre a felfedezésre juthattam. Azt hiszem, hogyha a jövőben hasonló projekteket találok, akkor sem fogom megnéni, hol vannak pontosan, döntsön a sors, merre menjek. Azt már tudom, hogy a szállásra kiadott összeg miatt nem kell egyetlen helyhez kötnöm magam.