Fotóstúdió bérlés nyomában

Munkámból adódóan viszonylag sok stúdióval dolgoztam már együtt. Többek között olyan cégekkel, melyek Budapest legismertebb fotóstúdiói között vannak számon tartva. Mind minőségi mind felszereltségi szempontokat tekintve, úgy érzem maximálisan a legkiválóbb műtermekkel volt szerencsém együtt működni. Mégis úgy gondolom, hogy egy fotózás szempontjából nem feltétlen a fotóstúdió bérlés körültekintése és a műterem kiválósága a legfontosabb. Ugyanis igazán gyenge háttér anyaggal dolgozva is lehet fantasztikus eredmény t elérni, amennyiben a fotós maga profi. Egy profi fotósnak tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy melyik fotós stúdió bérlés alternatíváját választja, hiszen akár a természetes fényekkel is olyan szakértelemmel és tudással tud dolgozni, hogy annak szinte csodájára lehet járni. Egy jó fotós a legegyszerűbb háttérből is képes kihozni a varázslatot, mivel tehetsége páratlan és a nullából is tud alkotni. A másik fontos szempont tapasztalataim szerint, hogy maga a fotós stúdió bérlés folyamata dinamikus legyen és ne szörnyen túlbonyolított továbbá, hogy viszonylag barátságos és segítőkész légkör legyen a fotózás folyamatában.

A megfelelő Fotóstúdió kiválasztása

A lehető legmegfelelőbb Fotóstúdió bérlésének a kiválasztása talán az egyik legnehezebb feladat. Ugyanis mára már, mivel viszonylag divatos lett a különböző fotózások, mint például családi, jegyes vagy esküvői esetleg sima páros fotózás kivitelezése. Egyre nagyobb igény van ilyesfajta együttműködésekre akár sima egyéni kérésre végzett fotózás esetén, akár rendes szakmai fotózás esetén, mint például portfólió fotózás. Így értelem szerűen egyre több fotóstúdióra van szükség és egyre inkább nagyobb piaca van ennek az iparágnak. Természetesen az egyre növő kínálat folyvást, egyre inkább nehéz a megfelelő fotóstúdió kiválasztása, hiszen ténylegesen hatalmas kínálatról beszélünk. Én személy szerint speciel vagy saját tapasztalatokra szoktam hagyatkozni, vagy ismerősök véleményére illetve nagyon ritkán internetes véleményekre. De az utóbbi esetben nagyon alapos kutatást végzek, mielőtt esetlegesen neki vágnék az adott projekt kivitelezésnek. Valójában az éppen esedékes fotózásom alkalmával, pontosan ilyesfajta internetes véleményekre adtam és így jutottam el a G3 fotóstúdió bérlésének a lehetőségéhez, amely azonnal nagyon kedvezőnek bizonyult számomra. Mivel amellett, hogy abszolút kedvező árkategóriában mozognak, rendkívül barátságosnak és segítőkésznek bizonyultak, már a telefonos konzultáció során is.

A G3 Fotóstúdió bérlése

Úgy gondoltam röviden hasznosnak bizonyulhat beszámolni a fotózás menetéről és a saját tapasztalatokról. A fotózás napján, amikor megérkeztünk, már rögtön az ajtóban várt minket egy kedves fiatal lány, aki miközben bevezetett minket a fotóstúdióba minden felmerülő kérdésünkre készségesen válaszolt. Miután mi nem igényeltünk sem sminkest, fodrászt, sztájlisztot, sem fotóst (de természetesen ezeknek az igénylésére is adott a lehetőség) ezért csakis a fényekre és a műteremre volt szükségünk. Amikor beérkeztünk a fotóműteremben azonnal láttuk mennyire barátságos környezettel fogadtak minket. A szlogenjük a következő: „egy nap, ami csak rólad szól, és az eredmény, amit örökre szeretni fogsz!” Ezt maximálisan tanúsítani tudom egy ilyen jellegű fotózás garantáltan olyan élményt nyújt, hogy az emberben szinte az a benyomása születik meg, hogy a világ csakis körülötte forog.

Maga a fotózás menetének az első lépése, mint már az előbbiekben említettem is, hogy az adott stúdióban egy ingyenesen beregisztrált konzultációt követően megegyezünk az árban és az igényekben, mely a fotózás napján kifizetődő 99 ezer Ft+ ÁFA, abban az esetben, ha igénylünk plusz szolgáltatásokat, mint fodrász sminkes stb.. A végösszeg tartalmaz 6db profin retusált képet, továbbá professzionális sminket, profi fodrászt, illetve sztájlisztot, aki személyre szabottan segédkezik a megfelelő ruha kiválasztásában. Amennyiben viszont ezeket a szolgáltatásokat nem igényeljük, automatikusan csökken a végösszeg mértéke is. Annak a ténynek a birtokában, hogy maximálisan tisztában vagyok azzal, hogy más stúdiók mennyit kérnek el egy adott fotózásért, bizton állíthatom, hogy a G3stúdió bérlés nagyon kedvező árkategóriában mozog, úgyhogy én meleg szívvel ajánlom az adott fotóstúdiót.

Úgy gondolom mindenki számára érdekes és maradandó élmény lehet legalább az életben egyszer kipróbálni egy fotóstúdiós fotózást, hiszen tényleg páratlan élményt tud nyújtani. Amennyiben sikerült felkelteni az érdeklődést érdemes ellátogatni a G3 fotóstúdió weboldalára, ahol tulajdonképpen minden megtalálható és a megadott a telefonszámon a felmerülő kérdésekre is készségesen válaszolnak.

A fotóstúdió bérlés élménye

Alapjában véve annak, aki nem járt még műteremben, egy fotóstúdió bérlés számtalan tapasztalatot tartogat. És ez igaz akkor is, ha sminkesek, fodrászok, modellek, vagy fotósok vagyunk. Persze nem csak modelleket lehet stúdióban fotózni, könnyen meglehet, hogy tárgyfotót szeretnénk készíteni, vagy állatokról csinálunk képet. De az biztos, hogy a technikai feltételek, ebben a speciális légkörben tudnak majd újat mutatni. Mindenképpen érdemes megtapasztalni akkor is, ha nem feltétlenül ez lesz a mi irányunk, mert tágítani az ismereti körünket mindig segít jobbá válnunk a saját ágazatunkon belül is, és ki tudja, mikor sajátítunk el olyan készségeket, amik a mindennapok során is jól jönnek majd.