Részletek arról, hogy miért érdemes az ittas vezetés ügyvédi szolgáltatása

Ittas vezetés esetén sokan mondták, hogy milyen fontos az ügyvédi segítség, azonban a saját bőrömön kellett ezt megtapasztalnom néhány hónapja, így most én is szeretném egy kicsit tovább terjeszteni a szót, hogy milyen hatalmas előny is, hogyha az ember mögött az ügy során végig ott áll egy jogi személy, aki képviseli, felkészíti és a lehető legjobb feltételeket biztosítja számára a kimenet esetében. Az ittas vezetés ügyvédi segítséggel való megoldása igenis sokat jelent az ügy kimenetelét illetően, amit én magam tudok tanúsítani. Így hát mindenkinek érdemes lehet elolvasnia ezt a kis írást, aki éppen ilyen helyzetbe került, vagy időnként előfordul, hogy egy-két sör után azért még beül az autóba. Esetleg elrettentésnek is jó lehet: néha a taxi borsos ára is ezerszer jobban megéri, mint a több hetes vagy akár hónapos ügymenet és persze a büntetés letöltése és kifizetése. Itt van tehát az én történetem, ami mindenki számára hasznos lehet, és le lehet vonni belőle a tanulságot: nem érdemes ittasan vezetni semmilyen körülmények között.

Így kerültem ebbe a helyzetbe, az ittas vezetés ügyvédi oldala

Korábban sosem vezettem ittasan semmilyen körülmények között. Azonban nehéz a helyzet olyan esetben, hogyha az embernek a párját kirabolják három várossal odébb az éjszaka közepén, és csupán egy járókelőtől kölcsönkért mobillal tudja értesíteni őt. Persze mondhatnánk, hogy miért nem rögtön a rendőrséget hívta az illető, de mindenre van magyarázat. Nekem akkor éppen a heti kis szórakozásom zajlott a baráti körömmel, együtt iszogattunk az otthonunktól néhány sarokra álló kocsmában, ilyenkor kiengedjük a gőzt, biliárdozunk, kissé úszkáló látképpel próbálunk meg célba dobni, mintha ilyenkor legalábbis lenne értelme, és persze elmeséljük egymásnak, milyen érdekes vagy kevésbé érdekes dolgok történtek a hét során. Ez igazi hagyomány nálunk, a nehéz munkahét során ez az este tartja bennünk a lelket, és pihenteti az embert annyira, hogy a következő hetet is kibírja valahogy.

ittas vezetés ügyvéd2_3

A dolog azonban egészen addig teljesen legális és persze jó szórakozás is, ameddig az ember nem vezet valamilyen motormeghajtású járművet, és nem kerül bajba. Nos, velem pont ez történt, és ezért volt szükség az ittas vezetés ügyvéddel való megoldására. Valóban nagyon felelőtlen döntés volt rögtön az autóért nyúlni, ami ugye tőlem nem messze volt. És persze a párom is hívhatta volna a rendőrséget, de ő is valaki olyat szeretett volna elsőként értesíteni, aki érzelmi támogatást is nyújt a számára, és persze azon is aggódott, hogy az ellopott mobilja miatt én nem fogom elérni az este folyamán, ami további nehézségeket szülne. Így hát hirtelen rossz döntéseket hoztunk mind a ketten, pedig maga a cél egyáltalán nem volt rossz, és éppen ezért nem lehet szerintem egyik ügyet sem egy bizonyos sablon alapján kezelni, hanem egyéni ítélkezésre van szükség. Természetesen, nem azt akarom mondani, hogy nem követtem el tilos dolgot, amit nem kellett volna, egyáltalán nem erről van szó, csupán nem tudtam én sem előre, hogy az este folyamán még járműbe kell ülnöm, nem számítottam váratlan helyzetekre, és ha az este úgy alakul, ahogy tervezzük, sosem kerültem volna bajba. Amikor azonban valami probléma akadt, akkor rosszul kezeltem a helyzetet, és ezért vállalom is a felelősséget. Sajnos két város között meg is lett a tetteim eredménye, amikor egy nehezen észrevehető kanyarnál az árokban kötöttem ki.

Már az első lépésektől: az ittas vezetés ügyvéddel

Az ittas vezetés ügyvédi segítséggel történő lebonyolítása hatalmas segítséget jelentett. Már az első pillanatban felhívtam egy ügyvédet, akit az alábbi oldalon találtam, miután egy barátom ajánlotta gyorsan. Őt hívtam először, mivel tudom, hogy került már hasonló helyzetbe, szintén egy véletlen folytán, így az ő szavára hallgatva gyorsan fel is hívtam a linken látható telefonszámot: https://ittasvezetesugyved.hu/.

Ezután következtek az autómentők, és persze egy idő után megjelentek a rendőrök is, az árokba kerülésem kisebb fennakadást okozott a közlekedésben, és persze az autómentőket is hívni kellett. Szerencsére nem sérültem meg, és rögtön tudtam mit kell mondani a kiérkező felügyelőknek, mert már ekkor kaptam egy gyorstalpalót az ügyvédemtől. Az ittas vezetés ügyvédi megoldása tehát már rögtön itt elkezdődött számomra. A kiérkezőknek mindent beismertem, itt még csak röviden ismertetve a helyzetet.

ittas vezetés ügyvéd2_4

Az ittas vezetés ügyvédi segítsége a kapitányságon és azután

Bevallom, a kapitányságon egy kicsit már megijedtem, amikor a várható büntetésről beszéltek, és majdnem szabadkozni kezdtem, eltussolva az ügyet, végül mégis csak az ügyvédem szavaira hallgattam. Az ügy során ő végig a segítségemre volt telefonon keresztül és személyes konzultáció alkalmával is, így könnyebben tudtunk kommunikálni egymással. Nagyon meglepő végeredmény született végül, ami miatt azt kell mondanom, hogy az ittas vezetés ügyvédi szolgálata mindenképpen megéri az árát. Még az ügyvédi díjjal együtt is sokkal kevesebb pénzbírságot kaptam, mint ahogy azt vártam volna, emellett pedig az eltiltással sem kellett végül számolnom, csupán büntetőpontokkal gazdagodtam. Számomra ez nagyon fontos volt, hiszen a munkába járásomhoz elengedhetetlen a jármű, így nem kellett attól félnem, hogy még az állásomat is elvesztem egyetlen rossz döntés miatt. Az ittas vezetés ügyvéd segítségével való megoldása tehát a lehető legjobb döntés, amit egy ilyen szorult, váratlan esemény közben hozhatunk.