Az IVECO Eurocargo terepjáró legfontosabb szempontjairól

Az IVECO Eurocargo terepjáró mostanában az egyik legjobb választás, hogyha az ember nagyobb járművet szeretne, én is ezt a modellt választottam. Úgyhogy, be is számolnék egy kicsit részletesebben arról, hogy miért éppen ezt a járművet tartom a legjobbnak, milyen ár-érték arányban kapható, és persze egy kicsi minden is lesz a leírásban, ami csak éppen eszembe fog jutni, úgyhogy nézzük is meg, mit kell tudni az IVECO Eurocargo terepjáróról, még mielőtt megvásárolnánk azt. 

Az IVECO Eurocargo terepjáró – a döntésem oka

Nézzük meg, hogy én mit tartottam a legfontosabb szempontoknak, amikor az IVECO Eurocargo terepjárót választottam. Persze nem mind számomra elsődleges szempont, egy kicsit próbáltam általánosabban is megnézni a funkciókat és lehetőségeket, meg persze az újításokat is, hogy mindenkinek információdús írást tudjak közreadni. 

IVECO-Eurocargo-terepjaaroo_pic2

Elsőként megfogott az, hogy az IVECO Eurocargo terepjáró egy speciális terepjáró védelemmel van felszerelve, ami lényegében acél lökhárítókat jelent, fényszórórácsokat és visszahúzható lépcsőket. Ez persze csak nagyvonalakban írja le a teljes rendszert, azonban mindenről tájékozódni lehet a honlap segítségével, én csak néhány dolgot emelek ki minden szempontból. Nagy előnye szerintem a járműnek, hogy létezik belőle automata és kézi váltós változat is, gyakorlatilag személyre tudjuk szabni a vezetési élményt a segítségével, így mindenki kényelmesen, a számára legjobb módon tud vezetni. 

Az IVECO Eurocargo terepjáró 4×2 és 4×4

Az IVECO Eurocargo terepjárónak kétfajta változata is létezik, ami tovább specifizálja döntési lehetőségeinket. Az IVECO Eurocargo terepjáró 4×2 a városi szállítmányozáshoz ideális nagy teherbírású és rakodófelületű jármű, amely különösen ügyel a biztonságos vezetésre. A városban lassabban halad az ember, így inkább a kisebb sebességnél való pontosságra, a megállási lehetőségre fordítottak nagyobb figyelmet, hogy a balesetek könnyen elkerülhetők lehessenek. Az ember reakcióidejéhez mérten találtak ki funkciókat, amelyek segítségével akár többszörös sebességgel tudunk megállni, mint egy régi modell esetében.  

Ezzel szemben az IVECO Eurocargo terepjáró 4×4-es változata a terepre lett gyártva, minden tekintetben arra koncentrálva, hogy ne okozzon semmi fennakadást a nehéz munkálatok során. Az építkezéseknél akármit is csinál az ember, nagy lesz a sár, még nincs alap, ami megfogja a járműveket, ezért azoknak kifejezetten nagy teherbírással és lökőerővel, súrlódási képességgel kell rendelkezniük. Én személy szerint emellett a darab mellett döntöttem, mivel a munkák nagy része kevésbé a szállításra, mint az építkezési munkálatok során való segítségre koncentrálódik. 

IVECO-Eurocargo-terepjaaroo_pic1

Az IVECO Eurocargo terepjáró 4×4 – tapasztalataim 

A Eurocargo terepjárónak ez a változata minden tekintetben a legjobb a piacon, hogyha az ember építkezési munkálatok során vesz részt vele. Állandó összkerékhajtása megakadályozza az elakadást, legyen szó porról, sárról, nagyobb gödrökről, akárhonnan ki tud jutni saját erejéből. Ez persze abban nem akadályozza meg azért, hogy a városon belül is tökéletes közlekedési eszközként működjön, hiszen a városban is jár az ember, ha akar, ha nem, így mindkét terepen biztosítania kell a legjobbat ennek a kivitelezésnek. És ezt meg is teszi. 

Hálófülkéje kifejezetten kényelmes, de nappali fülkés kivitelben is kapható. Nem kell ahhoz messzire mennünk, hogy egy hálófülke jó szolgálatot tegyen azonban, az is elég, hogyha az ember egy közeli építkezésen kap egy óra ebédszünetet, és annak egy részét egy csendes, kényelmes helyen szeretné tölteni, ahol felkészülhet a további munkára. Egy kis pihenés is sokat jelenthet az energiafeltöltésben, hogyha az valóban pihenés, és nem az ülésben vagy a földön kell azt töltenünk. Nekem talán ez titkon a kedves részem az egész IVECO Eurocargo terepjárót illetően, de persze minden high tech előnye is remek azért. 

Persze nem azt mondom, hogy a vezetőfülke kényelmetlen lenne, aludni azonban nem a legjobb ott. Még szerencse, mert az ember könnyen el tud álmosodni vezetés közben egy kényelmes helyen, ahogy lágyan ringatja az autó az egyenes autópályán. Azonban ébernek kell lenni vezetés közben, hogy el tudjuk kerülni a baleseteket. Erre a legjobb megoldás az IVECO Eurocargo terepjáró szerintem, mert sok automatikus programja van, minden kéznél van, a kormányra kerültek funkciók, egyszerűbb a szélvédő tisztán tartása, és a rakodófelület nagysága is nagyobb lett, így minden tényleg kéznél van, egy pillanatra sem kell elfordulnunk az út felől, így a biztonságos közlekedés még biztosabb lett. 

Én személy szerint nagyon meg vagyok elégedve az IVECO Eurocargo terepjárómmal, a legjobb teherautó, amit az ember csak kívánhat a cégének vagy vállalkozásának. Megbízható, új, ár-érték arányban abszolút a legjobb, minden tekintetben kihozza a legtöbbet a vezetés és a munka során is, így én bátran merem ajánlani másoknak is, hogy válasszák ezt a márkát, és ha hasonló teherautóra van szükségük, akkor egyenesen ezt a modellt.